Piz­za hum­mus en ver­se krui­den

Zin in pizza vanavond? Deze variant met pikante hummus en tomaatjes zet je lekker snel op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 915 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zin in pizza vanavond? Deze variant met pikante hummus en tomaatjes zet je lekker snel op tafel. 4 personen
3 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 240 °C. Leg de pizzabodems elk op een stuk bakpapier. Schuif 2 bodems op een bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven. Als je ze tegelijk boven elkaar bakt, verwissel dan na 4 min. de bakplaten. Neem uit de oven en bak zo nog eens 2 bodems. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de hummus over de pizza’s en bestrooi met de tuinkers, het basilicum, de pijnboompitten en cherrytomaten.

combinatietip:

Lekker met pittige radijsmix (rauwkost, zak 150 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 915 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 117 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.750 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pizza hummus en verse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za hum­mus en ver­se krui­den

1

Verwarm de oven voor op 240 °C.

2
  • 4 pizzabodems

Leg de pizzabodems elk op een stuk bakpapier. Schuif 2 bodems op een bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en bak zo nog eens 2 bodems.

Tip: Als je ze tegelijk boven elkaar bakt, verwissel dan na 4 min. de bakplaten.

3
  • 30 g basilicum
  • 500 g cherrytomaten

Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de cherrytomaten.

4
  • 400 g pikante hummus
  • 2 bakjes tuinkers
  • 4 el geroosterde pijnboompitten

Verdeel de hummus over de pizza’s en bestrooi met de tuinkers, het basilicum, de pijnboompitten en cherrytomaten. Lekker!

combinatietip:

Lekker met pittige radijsmix (rauwkost, zak 150 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.