Wit­lof met gei­ten­kaas en ham

Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham.

(226)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Witlof uit de oven maar nét even anders: met geitenkaas en rauwe ham. 4 personen
3 226

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof in een pan met water 3 min. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakken coburgerham op het werkblad. Verdeel er de plakken geitenkaas over. Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie en leg het witlof erin. Besprenkel met de rest olijfolie en bak het witlof in ca. 20 min. goudbruin. Neem het witlof uit de oven en laat in 5 min. afkoelen.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en biefstuk of slavink.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met geitenkaas en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met gei­ten­kaas en ham

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof in een pan met water 3 min. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

3
3
  • 8 plakken Coburger ham
  • 8 geitenkaas jong belegen 50+

Leg de plakken coburgerham op het werkblad. Verdeel er de plakken geitenkaas over.

4
4
  • 1 el gedroogde tijm

Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met de gedroogde tijm. Vouw de ham en kaas om het witlof.

5
5
  • 2 el olijfolie

Bestrijk een ovenschaal met de helft van de olijfolie en leg het witlof erin. Besprenkel met de rest olijfolie en bak het witlof in ca. 20 min. goudbruin.

6
6

Neem het witlof uit de oven en laat in 5 min. afkoelen.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en biefstuk of slavink.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.