Met gei­ten­kaas ge­gra­ti­neer­de wit­lof

Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof in ruim kokend water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Vet een lage ovenschaal in. Leg de stukken witlof met de bolle kant naar boven naast elkaar in de ingevette schaal.
  3. Snijd de bacon in reepjes en rasp de geitenkaas. Verdeel de bacon en de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met sesamzaad. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en goudbruin kleuren.

variatietip:

In plaats van geraspte Hollandse geitenkaas kun je ook zachte geitenkaas of feta gebruiken.

combinatietip:

Lekker bij gebakken karbonaadjes of tartaartjes.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Met geitenkaas gegratineerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met gei­ten­kaas ge­gra­ti­neer­de wit­lof

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 6 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

3
3

Kook de witlof in ruim kokend water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 2 g boter om in te vetten

Vet een lage ovenschaal in. Leg de stukken witlof met de bolle kant naar boven naast elkaar in de ingevette schaal.

5
5
  • 100 g bacon
  • 75 g Hollandse geitenkaas
  • 1 el sesamzaad

Snijd de bacon in reepjes en rasp de geitenkaas. Verdeel de bacon en de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met sesamzaad.

6
6

Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en goudbruin kleuren.

variatietip:

In plaats van geraspte Hollandse geitenkaas kun je ook zachte geitenkaas of feta gebruiken.

combinatietip:

Lekker bij gebakken karbonaadjes of tartaartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.