Wit­lof met ham en kaas­saus

Doet aan moeders keuken denken...

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Doet aan moeders keuken denken... 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook in 20 min. beetgaar. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer. Kook in een grote pan de witlofstronkjes in 10 min. beetgaar. Snijd de bieslook fijn.
  2. Verwarm de room en de kaas in een steelpan tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Laat de witlofstronkjes in een vergiet uitlekken, druk het vocht er voorzichtig uit. Omwikkel de witlof met de ham en verdeel over de borden. Schenk de kaassaus erover. Bestrooi de aardappelen met de bieslook en serveer naast de witlof op het bord.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 48-49

Witlof met ham en kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met ham en kaas­saus

1
1
  • 800 g aardappelen

Schil de aardappelen, halveer ze en kook in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 8 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer.

3
3

Kook in een grote pan de witlofstronkjes in 10 min. beetgaar.

4
4
  • 13 g verse bieslook
  • 200 ml room culinair light
  • 150 g gemalen belegen kaas

Snijd de bieslook fijn. Verwarm de room en de kaas in een steelpan tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g achterham

Laat de witlofstronkjes in een vergiet uitlekken, druk het vocht er voorzichtig uit. Omwikkel de witlof met de ham en verdeel over de borden.

6
6

Schenk de kaassaus erover. Bestrooi de aardappelen met de bieslook en serveer naast de witlof op het bord.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.