He­te kip van Mats

Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept!

(414)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept! 4 personen
3 414

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de kipkluifjes af en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 min. Draai het vuur hoog, voeg de kip toe en roerbak 3 min. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de ketjap, evenveel water en suiker toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de boontjes, kip en rijst over borden en bestrooi met de seroendeng.
video

Seroen­deng ma­ken

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hete kip van Mats

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te kip van Mats

1
1
  • 500 g kipkluifjes

Spoel de kipkluifjes af en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 95 g boemboe ajam paniki
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3

Draai het vuur hoog, voeg de kip toe en roerbak 3 min. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el suiker

Voeg de ketjap, evenveel water en suiker toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen. Roer regelmatig.

5
5
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 4 el seroendeng

Verdeel de boontjes, kip en rijst over borden en bestrooi met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.