Kip ajam pa­ni­ki met Chi­ne­se kool en kom­kom­mer

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit in een braadpan 1 el olie en bak hierin de kipkluifjes al omscheppend bruin. Voeg de boemboe ajam paniki toe, roer om en stoof de kipkluifjes 25 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer overlangs, schraap de zaden eruit en snijd de helften in smalle boogjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui goudbruin. Voeg de komkommer en bijna alle Chinese kool (bewaar het rulle groen) toe en roerbak 5 min. Schep van het vuur af de rest van de kool erbij. Serveer de kipkluifjes in de saus met de rijst en de Chinese kool.

Tip:

Er blijft altijd wat saus achter in de pot. Doe 50 ml water in de pot, schud even en schenk dit bij de saus in de pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.