Azi­a­ti­sche gar­na­len

Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken.

(306)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken. 4 personen
3 306

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan. Giet de peultjes af en schep ze in de schaal. Snijd de zalm in stukken. Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.
  3. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal. Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm. Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen. Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.
  4. Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en een zoetzure komkommersalade.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 300 g rauwe ongepelde zoutwatergarnalen

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 1 el sesamolie

Vet de ovenschaal in met de olie.

4
4
  • 200 g peultjes

Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan.

5
5

Giet de peultjes af en schep ze in de schaal.

6
6
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalm in stukken.

7
7
  • 1 el sesamolie

Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.

8
8
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal.

9
9

Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm.

10
10
  • 5 el oestersaus

Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen.

11
11
  • 1 el sesamzaad

Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.

12
12
  • 2 takjes koriander

Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.

combinatietip:

Lekker met witte rijst en een zoetzure komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.