Rijst­bowl met gar­na­len en Azi­a­ti­sche wok­groen­te in se­sam-so­ja­saus

Zo makkelijk kan het zijn: rijst, groente, garnalen en saus. Klaar!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Zo makkelijk kan het zijn: rijst, groente, garnalen en saus. Klaar! 2 personen
3 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groente, behalve de tatsoi, 3 min. Blus af met de saus en verwarm nog 1 min. Schep de tatsoi erdoor.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen ca. 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout Verdeel de rijst, groente en garnalen over de borden. Garneer met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met een salade van komkommerlinten en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.535 mg
  • vezels 5 g
Tags

Rijstbowl met garnalen en Aziatische wokgroente in sesam-sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­bowl met gar­na­len en Azi­a­ti­sche wok­groen­te in se­sam-so­ja­saus

1
1
  • 150 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Aziatische wokgroente peultjes-tatsoi
  • 75 ml verse woksaus sesam-soja

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groente, behalve de tatsoi, 3 min. Blus af met de saus en verwarm nog 1 min. Schep de tatsoi erdoor.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 200 g rauwe gepelde roze garnalen

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de garnalen ca. 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout

4
4
  • ½ el sesamzaad

Verdeel de rijst, groente en garnalen over de borden. Garneer met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met een salade van komkommerlinten en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.