Se­sam­gam­ba's met gem­ber-si­naas­ap­pelsal­sa

Met dit oosterse visgerecht gooi je 100% zeker hoge ogen aan de barbecuetafel!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met dit oosterse visgerecht gooi je 100% zeker hoge ogen aan de barbecuetafel! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • grillwok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met 1 el gembersiroop uit het potje stemgember, 2/3 van de olie en sojasaus tot een marinade. Dep de garnalen droog met keukenpapier en schep om met de marinade. Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Verwijder de rest van de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappelpartjes met een scherp mes tussen de velletjes uit, vang het sap op. Snijd de partjes in stukjes en doe samen met het sap in een kom. Snijd de stemgember en bieslook fijn. Voeg samen met de rest van de olie toe aan de sinaasappel en meng tot een salsa.
  3. Zet de grillwok boven de hete kolen op het barbecuerooster. Neem de garnalen uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak ze 6 min. in de grillwok. Schep regelmatig om. Verdeel ze over een platte schaal en verdeel de helft van de gember-sinaasappelsalsa erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer. Serveer de rest van de salsa er apart bij.

variatietip:

In plaats van gewoon sesamzaad kun je ook zwart sesamzaad gebruiken.

video

Gar­na­len gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sesamgamba's met gember-sinaasappelsalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­sam­gam­ba's met gem­ber-si­naas­ap­pelsal­sa

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 120 g Chinese stemgember
  • 2 el sesamolie
  • 3 el Japanse sojasaus

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp met 1 el gembersiroop uit het potje stemgember, de olie en sojasaus.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 450 g rauwe en ongepelde reuzengarnalen

Dep de garnalen droog met keukenpapier en schep om met de marinade. Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

3
3

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

4
4

Verwijder de rest van de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappelpartjes met een scherp mes tussen de velletjes uit, vang het sap op.

5
5

Snijd de partjes in stukjes en doe samen met het sap in een kom.

6
6
  • 25 g bieslook
  • 1 el sesamolie

Snijd de stemgember en bieslook fijn. Voeg samen met de olie toe aan de sinaasappel en meng tot een salsa.

7
7

Zet de grillwok boven de hete kolen op het barbecuerooster. Neem de garnalen uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

8
8

Bak de garnalen 6 min. in de grillwok. Schep regelmatig om. Verdeel over een platte schaal en verdeel de helft van de gember-sinaasappelsalsa erover.

Garnalen grillen op de barbecue

Instructievideo

00:45 min.

9
9
  • 1 el sesamzaad

Bestrooi de gamba's met het sesamzaad en serveer. Serveer de rest van de salsa er apart bij.

variatietip:

In plaats van gewoon sesamzaad kun je ook zwart sesamzaad gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.