Mexi­caan­se to­ma­ten­sal­sa

Kun je een beetje pit wel hebben? Serveer deze dip dan eens bij de borrel.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Kun je een beetje pit wel hebben? Serveer deze dip dan eens bij de borrel. 4 personen
4 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de pepers schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.
  2. Schep in een kom de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, de koriander, de limoensap en eventueel wat zout door elkaar. Laat de salsa saus minimaal 30 min. staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

serveertip:

Serveren als dipsaus voor tortillachips en al bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mexicaanse tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook

Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

2
2
  • 2 rode pepers
  • 8 takjes koriander

Maak de pepers schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.

3
3

Schep in een kom de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, de koriander, de limoensap en eventueel wat zout door elkaar.

4
4

Laat de salsa saus minimaal 30 min. staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

serveertip:

Serveren als dipsaus voor tortillachips en al bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.