Ge­bak­ken ana­nas met pe­per­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch nagerecht 4 personen
4 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontdooi het ijs in 20 min. Stamp ondertussen de peperkorrels grof in de vijzel. Schep de peper door het zachte ijs en vries 20 min. in. Snijd de ananas in 8 plakken. Snijd de schil van de plakken, maar laat 1 plak ongeschild. Steek de harde kern uit de ananas met een appelboor of een mes. Snijd alle plakken ananas in 4 parten. Bestrooi ze met suiker. Verhit de boter in de koekenpan en bak de ananas op halfhoog vuur in 5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Verdeel de warme ananas zonder schil over de coupes. Schep het peperijs erop. Garneer met de ongeschilde stukken ananas.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.