Ge­gril­de ana­nas met ijs en ge­roos­ter­de ko­kos

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng 250 ml water, de suiker en de kruidnagels in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes en doe de parten in een bakje. Schenk de warme siroop erover. Laat minimaal 4 uur marineren. Rooster de kokos in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verhit een grillpan en gril de ananas 3 min. Keer halverwege. Serveer op elk bord een part ananas, een bol vanilleroomijs en bestrooi met de kokos.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.