Ve­ga-bo­nen­soep

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Verhit 25 g boter in een soeppan en bak de helft van de peen, prei, ui en aardappel 5 min. Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de groenten toe en kook nog 6-7 min. tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en bak de spekjes in 3 min. bruin. Voeg toe aan de soep. Lekker met gebakken uitjes.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden of invriezen. Verwarm al roerend op laag vuur. Volg stap 3 vlak voor serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.