Pit­ti­ge bo­nen­soep

(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 291

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min.
  2. Schenk de saus en bouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken. Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).

bereidingstip:

Lekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.360 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Pittige bonensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge bo­nen­soep

1
1
  • 3 uien
  • 1 courgette

Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 140 g tomatenpuree

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 ml Tikka Massalasaus
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)

Schenk de saus en de bouillon in de pan en breng tegen de kook aan.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • 800 g bruine bonen

Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken.

5
5

Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).

bereidingstip:

Lekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.