Kou­de aard­ap­pel-prei­soep

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 3 min. Voeg de aardappel blokjes toe aan de prei en laat 2 min. meegaren. Voeg 1 1/2 liter water en de groentebouillontabletten toe. Breng aan de kook. Laat zachtjes 12 min. koken. Pureer met een staafmixer. Schenk door een zeef in een kom. Doe terug in de pan, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat in de koelkast verder afkoelen. Roer er voor serveren de slagroom door. Verdeel over 4 glazen. Garneer met de reepjes paprika.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg vlak voor het serveren de slagroom en paprika toe. Het gepureerde aardappel-preimengsel kunt u invriezen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.