To­ma­ten-bo­nen­soep

Stevige maaltijdsoep met veel groenten, aardappelen, bruine bonen en spek.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stevige maaltijdsoep met veel groenten, aardappelen, bruine bonen en spek. 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit. Bak de spekreepjes in een braad- of soeppan uit en schep ze uit de pan. Schep de aardappelen en de groenten in het spekvet, voeg de knoflook toe en roerbak 5 min. Schep de helft van de groenten uit de pan in een kom.
  2. Schenk bij de inhoud van de pan de 'basis voor heldere tomatensoep' met water volgens de aanwijzingen op de pot. Roer de spekjes en de helft van de bruine bonen met vocht erbij. Voeg aan de groenten in de kom de rest van de bruine bonen met vocht toe en pureer dit mengsel met de staafmixer. Roer de puree door de soep. Breng de soep al roerend aan de kook en kook hem 10 min. zachtjes door.

combinatietip:

Serveer er stokbroodtoast bij: bestrijk schuine sneetjes brood dun in met (knoflook)olie en bak ze in de oven op 200 °C in 10-12 min. knapperig.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.535 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Tomaten-bonensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-bo­nen­soep

1
1
  • 1 prei
  • 1 zak paprika groen/rood/geel
  • 2 tenen knoflook

Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook uit.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een braad- of soeppan uit en schep ze uit de pan.

3
3
  • 450 g aardappelschijfjes naturel

Schep de aardappelen en de groenten in het spekvet, voeg de knoflook toe en roerbak 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Schep de helft van de groenten uit de pan in een kom.

5
5
  • 485 ml basis voor tomatensoep

Schenk bij de inhoud van de pan de 'basis voor heldere tomatensoep' met water volgens de aanwijzingen op de pot.

6
6
  • 370 g bruine bonen

Roer de spekjes en 1 pot bruine bonen met vocht erbij.

7
7
  • 370 g bruine bonen

Voeg aan de groenten in de kom de tweede pot bruine bonen met vocht toe en pureer dit mengsel met de staafmixer.

8
8

Roer de puree door de soep. Breng de soep al roerend aan de kook en kook hem 10 min. zachtjes door.

combinatietip:

Serveer er stokbroodtoast bij: bestrijk schuine sneetjes brood dun in met (knoflook)olie en bak ze in de oven op 200 °C in 10-12 min. knapperig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.