Boe­ren­kool-bo­nen-worst­stoof

Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn. 4 personen
3 242

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
  2. Laat de kapucijners uitlekken. Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstoof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool-bonen-worststoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool-bo­nen-worst­stoof

1
  • 1 teen knoflook
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten.

2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min.

3
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 800 g tomatenblokjes
  • 300 g boerenkool

Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

4
  • 800 g jonge kapucijners

Laat de kapucijners uitlekken. Spoel af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de stoof en warm 3 min. mee.

5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker!

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.