Schar­rel­braad­worst met boe­ren­kool, ui en rauw­kost uit de wok

Krachtig comfortfood voor op koude dagen.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Krachtig comfortfood voor op koude dagen. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Laat ondertussen de witte bonen uitlekken. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Verhit het water op laag vuur in een steelpan. Voeg de rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat 1 min. zachtjes pruttelen. Voeg de witte bonen toe en schep om. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven. Voeg 2 el olie toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de paprika, boerenkool en de rest van de knoflook 10 min. Voeg de rauwkost toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de witte-bonenpuree met de groenteroerbak en braadworsten.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak voor hen van de witte-bonenpuree en de groenteroerbak een stamppot. Serveer de braadworst er los bij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Altos del Cuco Monastrell Bio.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Scharrelbraadworst met boerenkool, ui en rauwkost uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schar­rel­braad­worst met boe­ren­kool, ui en rauw­kost uit de wok

1
1
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 scharrel braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 1.6 kg witte bonen
  • 2 zoete puntpaprika's

Laat ondertussen de witte bonen uitlekken. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 120 ml kraanwater
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Verhit het water op laag vuur in een steelpan. Voeg de rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat 1 min. zachtjes pruttelen.

5
5

Voeg de witte bonen toe en schep om. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven.

6
6
  • 2 el (olijf)olie

Voeg de olie toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 300 g boerenkool

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de paprika, boerenkool en de rest van de knoflook 10 min.

8
8
  • 150 g rauwkost Amsterdamse-uimix

Voeg de rauwkost toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de witte-bonenpuree met de groenteroerbak en braadworsten.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Maak voor hen van de witte-bonenpuree en de groenteroerbak een stamppot. Serveer de braadworst er los bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.