Kip met boe­ren­kool, to­maat en wit­te bo­nen

Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Slank ovengerecht voor na een drukke werkdag: het staat zó op tafel 4 personen
2 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
  2. Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm. Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af. Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.
  3. Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met boe­ren­kool, to­maat en wit­te bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met de olie.

3
3
  • 300 g Hollandse kipdijfilet

Snijd de kip in stukken van 1 x 1 cm.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 600 g cannellinibonen

Kneus de tenen knoflook, pel ze en snijd ze grof. Giet de bonen af.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde tijm

Meng de kip, boerenkool, bonen, tomatenblokjes, tijm en knoflook in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Zet 20 min. in de oven. Schep geregeld om.

7
7
  • 4 el geroosterde amandelen

Verdeel de kip, groenten en bonen over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.