Soep met boe­ren­kool, spek en bo­nen

Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Peen, erwten én pasta: een goedgevulde bodem voor de koude dagen! 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de sjalotten in halve ringen, de knoflook fijn, voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur. Voeg de pasta en tuinerwten toe en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met petit cereales (brood, Liefde & Passie). Daarmee is het recept niet meer lactosevrij.

bewaartip:

Je kunt de soep tot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep eerst en voeg dan de pasta en tuinerwten toe.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.935 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Soep met boerenkool, spek en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep met boe­ren­kool, spek en bo­nen

1
1
  • 100 g zoetpittig Zeeuws spek
  • 2 el olijfolie

Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 200 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg met de peen toe aan het spek en bak nog 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater
  • 400 g cannellinibonen
  • 150 g boerenkool

Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat de bonen uitlekken, voeg met de boerenkool toe en kook 10 min. op laag vuur.

5
5
  • 75 g conchigliette (pasta)
  • 150 g tuinerwten

Voeg de pasta en tuinerwten toe aan het spek-groentemengsel en kook 5 min. mee. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met petit cereales (brood, Liefde & Passie). Daarmee is het recept niet meer lactosevrij.

bewaartip:

Je kunt de soep tot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep eerst en voeg dan de pasta en tuinerwten toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.