Len­te­mi­ne­stro­ne

Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito!

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito! 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de spek in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 10 min. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakjes, de knoflook fijn en de bleekselderij in plakjes. Snipper ook de ui.
  2. Voeg alles samen met het spek en fruit 10 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Roer door en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
  3. Voeg de pasta, tuinerwten en bonen toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
  4. Snijd de peterselie grof. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

kookstaptip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm 15 min. op laag vuur en voeg vlak voor serveren de peterselie toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lenteminestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­mi­ne­stro­ne

1
1
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • 2 el olijfolie
  • 250 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui

Snijd de spek in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 10 min. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakjes, de knoflook fijn en de bleekselderij in plakjes. Snipper ook de ui.

2
2

Voeg alles samen met het spek en fruit 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 liter water

Voeg de bouillontabletten, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Roer door en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.

4
4
  • 75 g conchigliette (pasta)
  • 200 g extra fijne tuinerwten

Voeg de pasta, tuinerwten en bonen toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 400 g limabonen

Snijd de peterselie grof. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

kookstaptip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm 15 min. op laag vuur en voeg vlak voor serveren de peterselie toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.