Sprui­ten-kaas­scho­tel

Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal.

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappelen, spruitjes, rauwe ham en nootmuskaat. Beste vrienden in één ovenschaal. 4 personen
3 289

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de schoongemaakte spruiten en kook ze in water en zout 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Hak de amandelen grof en rooster in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree. Voeg de helft van de boter, de nootmuskaat en kaas toe. Schep voorzichtig de spruiten, de gesneden stukjes ham en amandelen erdoor.
  4. Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten-kaasschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten-kaas­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 600 g geschoonde spruitjes

Halveer ondertussen de schoongemaakte spruiten en kook ze in water en zout 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.

4
4
  • 50 g amandelen

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Hak de amandelen grof en rooster in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 100 ml melk

Verwarm tegelijkertijd de melk 2 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Klop de melk met een garde door de puree.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

6
6
  • 50 g boter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 190 g geraspte emmentaler
  • 2 pakjes flinterdun gesneden rauwe ham

Voeg de boter, de nootmuskaat en kaas toe. Schep voorzichtig de spruiten, de gesneden stukjes ham en amandelen erdoor.

7
7
  • 25 g boter

Verdeel over de ovenschaal. Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.