Spruit­jes­stamp­pot met kaas

Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wat een smaken! Smeuïge puree, spruiten, kaas én olijven in één gerecht. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten. Kook de spruitjes in ca. 5 min. beetgaar. Halveer de olijven. Warm de melk op in de magnetron. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de spruitjes, olijven en kaas door de stamppot en warm goed door. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 02-03

Spruitjesstamppot met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stamp­pot met kaas

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 450 g spruitjes

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten.

2
2
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 175 ml melk

Kook de spruitjes in ca. 5 min. beetgaar. Halveer de olijven. Warm de melk op in de magnetron. Giet de aardappelen af.

3
3
  • 175 ml melk
  • 2 el boter
  • 200 g Zaanlander kaas pikant (48+), geraspt

Stamp de aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Roer de spruitjes, olijven en kaas door de stamppot en warm goed door.

4
4
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.