Sprui­ten met ap­pel en ha­zel­no­ten

Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
  3. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.
  4. Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.

variatietip:

Je kunt de appel ook vervangen door peer of de hazelnoten door walnoten.

combinatietip:

Combineer dit groentegerecht met aardappelpuree en chipolataworstjes voor een heerlijke maaltijd. Dan is dit gerecht niet meer glutenvrij.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten met appel en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten met ap­pel en ha­zel­no­ten

1
1
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 700 g geschoonde spruitjes

Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 2 appels

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.

4
4
  • 30 g boter
  • 2 el ahornsiroop

Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.

variatietip:

Je kunt de appel ook vervangen door peer of de hazelnoten door walnoten.

combinatietip:

Combineer dit groentegerecht met aardappelpuree en chipolataworstjes voor een heerlijke maaltijd. Dan is dit gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.