Ge­ma­ri­neer­de kip op krui­den

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. Kipfilets in marinade leggen en ca. 15 minuten marineren, halverwege keren. Pistachenootjes grof hakken. Limoenen met snijvlak in poedersuiker drukken. Ovenschaal invetten. Stoneleeks schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Harde steeltjes van kruiden verwijderen en kruiden grof hakken. In ovenschaal stoneleeks en kruiden door elkaar scheppen en als bedje over bodem verdelen. Kipfilets uit marinade nemen en naast elkaar op kruiden leggen. Limoenen ernaast zetten. Pistachenootjes over kipfilets strooien en marinade erover schenken. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Schaal uit koelkast nemen en kipfilets op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Schaal in midden van oven schuiven en kipfilets in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Serveren met in de schil gebakken aardappeltjes en tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.