Ge­roos­ter­de-pa­pri­ka­room met kaas­sten­gels en sa­la­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • mini-broodvormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's schoonmaken en in vieren snijden. Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie. Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren. Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken. In keukenmachine paprika pureren. Breng op smaak met zout en peper. Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen. Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen. Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen. In koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Kaas raspen. Bloem zeven en door kaas scheppen. Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repen van 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Afkoelen.
  2. Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden. In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie. In kom 1 eetlepel basilicumolie met 1/2 eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen. Kervel er luchtig door scheppen. Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen. Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan zetten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.