Tui­n­erw­ten­tim­baal­tje met bal­sa­mi­co­si­roop

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • timbaaltjes of hoge koffiekopjes, inhoud 1 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  2. Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren. Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.