Kaas­schnit­zel met ge­roos­ter­de to­ma­ten

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten voorzichtig wassen. Tomaten (met takjes) in ovenschaal leggen, balsamicoazijn en 1 eetlepel olie erover schenken. Tomaten in midden van oven ca. 15 minuten roosteren, tot schil openbarst. Intussen korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm en 1 cm dik snijden. Op elk stuk kaas enkele blaadjes basilicum leggen. Kaas met plakjes ham omwikkelen. Bloem boven bord zeven. Eieren in diep bord loskloppen. Paneermeel op bord strooien. Kaasplakken eerst door bloem, dan door eieren en vervolgens door paneermeel wentelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en kaasplakken op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege omdraaien. Geroosterde tomaten uit oven nemen en met zout en peper bestrooien. Kaassschnitzels serveren met geroosterde tomaten en garneren met overgebleven basilicum. Lekker met warm stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.