To­ma­ten met ve­ga­ge­hakt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm (brunoise). Verhit de olie en bak de courgette en tijm 3 min. Doe de bonen en het gehakt erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.
  3. Snijd de bovenkant van de tomaten en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en bestrooi met de kaas. Zet de tomaten tussen de aardappelpartjes in de oven en bak ca. 15 min. mee. Serveer direct.

Tip:

Maak een dubbele portie gevulde tomaten en serveer de volgende dag met tagliatelle. Verwarm de tomaten 20 min. in de oven op 160 °C.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.