Chi­li sin car­ne met ve­ga­ge­hakt

(278)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 278

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
  2. Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. Lekker met verse koriander.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chili sin carne met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne met ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook en fruit 1 min. in de hapjespan

2
2
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ tl gemalen chilipeper

Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min.

4
4
  • 700 g tomatensaus

Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.

5
5
  • 200 g mais
  • 800 g chilibonen

Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door.

6
6
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Verdeel de chili sin carne over de borden. Serveer met de crème fraîche en bestrooi met de kaas.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.