To­ma­ten-kaas­cas­se­ro­le

Onder het kaaslaagje vind je lekker veel groenten en vegetarisch gehakt met tomatensaus.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Onder het kaaslaagje vind je lekker veel groenten en vegetarisch gehakt met tomatensaus. 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg het gehakt en de groenten toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soep en de melk toe en warm 5 min. mee. Laat niet koken.
  2. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat ⅗ van de kaas al roerend in de saus smelten. Giet de macaroni af en schep door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min. goudbruin.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-kaascasserole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-kaas­cas­se­ro­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 courgette

Snijd de courgette in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 450 g tuinerwten en wortelen

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg het gehakt en de groenten toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 515 ml tomatencrèmesoep
  • 400 ml halfvolle melk

Voeg de soep en de melk toe en warm 5 min. mee. Laat niet koken.

5
5
  • 300 g vlugkokende macaroni

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 75 g geraspte jong belegen kaas

Laat de kaas al roerend in de saus smelten. Giet de macaroni af en schep door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Schep de pasta in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.