Veg­gie shep­herd's pie

Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.

(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen. 4 personen
3 241

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Veggie shepherd's pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veg­gie shep­herd's pie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 winterpeen

Snijd de winterpeen in plakjes.

3
3
  • 2 preien
  • 1 teen knoflook

Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min.

5
5
  • 2 preien

Doe de prei erbij en bak 1 min. mee.

6
6
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 400 g linzen
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 450 g aardappelpuree (koelvers)

Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover.

8
8
  • 75 g jongbelegen kaas 50+

Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.