Ge­hakt­bal­len

De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf!

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De lekkerste ballen maak je natuurlijk gewoon zelf! 4 personen
2 92

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout, de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.
  2. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
  3. Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig.

bereidingstip:

Wil je liever wat zachtere gehaktballen? Voeg dan, nadat je de ballen rondom bruin hebt gebakken, een scheut water toe, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden.

video

Ge­hakt­bal ma­ken

Kookles - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­len

1
  • 1 snee witbrood
  • 50 ml melk

Snijd de korstjes van het brood en leg in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken.

2
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei

Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar.

3
  • 1 kleine ui
  • 1 tl zout
  • 1 mespunt nootmuskaat

Knijp het brood uit en meng met de geraspte ui, het zout, de nootmuskaat en peper door het gehakt en kneed door.

4

Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met licht vochtige handen mooi ronde ballen van het gehakt.

5
  • 4 el paneermeel

Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

6
  • 25 g boter

Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig.

7

Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden, keer regelmatig. Bon appétit!

bereidingstip:

Wil je liever wat zachtere gehaktballen? Voeg dan, nadat je de ballen rondom bruin hebt gebakken, een scheut water toe, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.