Ge­hakt­bal­len

(103)waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Korstjes van brood snijden. Sneetjes in diep bord leggen en melk erover sprenkelen. Brood ca. 5 minuten laten weken. Ui pellen en heel fijn snipperen. Gehakt in kom doen. Brood uitknijpen, in stukjes snijden en aan gehakt toevoegen. Ei erboven breken. Ui met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Alles goed door elkaar mengen en gehakt even door kneden (voorkomt scheuren!). Gehakt in 4 porties verdelen en met vochtige handen tot gladde ballen vormen. Gehaktballen door paneermeel rollen. In braadpan boter verhitten tot schuim weg trekt. Gehaktballen op hoog vuur rondom bruin bakken, steeds voorzichtig met spatel keren. Langs rand van pan tomatensap en 1 dl water erbij schenken. Met deksel schuin op pan gehaktballen in ca. 25 minuten zachtjes gaar braden. Af en toe keren. Serveren met gekookte aardappels en bloemkool.

Tip:

U kunt het witbrood eventueel vervangen door 2 eetlepels paneermeel.

Tip:

Met tijm en mosterd: Ris de blaadjes van 1 zakje verse tijm. Maak de gehaktballen volgens het recept, voeg 1 eetlepel Zaanse mosterd toe en rol de ballen door de tijm. Voeg aan het bakvet nog 1 eetlepel mosterd en 1 dl wijn toe in plaats van water.

Tip:

Pittige gehaktballetjes: Week 1 zakje boemboe nasi volgens gebruiksaanwijzing en meng dit met 2 theelepels sambal badjak door het gehakt. Vorm 12 kleine balletjes en braad ze ca. 10 minuten. Voeg een blikje tomaatstukjes, 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel sambal badjak toe.

video

Ge­hakt­bal ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.