Ven­kel­soep met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes. Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig.
  2. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe. Serveer met de broodjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.