Boe­ren­prei­soep met kip

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 146

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een soeppan. Bak de kip 5 min. Haal uit de pan en houd apart. Fruit de ui in dezelfde pan 5 min. Voeg de aardappel toe. Schenk 1 1/2 liter water in de pan en voeg de bouillontabletten toe. Snijd het donkergroene gedeelte en de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte. Snijd de groente in schuine stukken van ca. 2 cm. Spoel ze af en voeg ze toe aan de soep. Voeg de tijm en de mosterd toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken. Voeg de room en de kip toe en laat nog 5 min. koken. Schenk wat water erbij, als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 diepe borden of kommen.

Tip:

U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm de soep al roerend op laag vuur op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.