Kom­kom­mer­soep met rau­we ham

De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham. 4 personen
4 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.
  2. Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersoep met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­soep met rau­we ham

1
1
  • 1 komkommer

Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf.

2
2
  • 1 komkommer

Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 20 g roomboter

Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet
  • ½ liter water

Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min.

5
5
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 takjes koriander
  • 125 ml crème fraîche

Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor.

6
6

Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.