Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Bloem­kool­soep

(245)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, bloemkool, aardappel, kippenbouillontabletten, rauwe ham en creme fraiche Wereldkeuken voorgerecht 4 personen 190 kcal
3 245

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

In ruime pan bloemkoolroosjes en aardappelblokjes met 750 ml water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Bloemkool en aardappel in 15 min. gaarkoken en in pan fijnstampen of met staafmixer kort pureren. Intussen vetrandjes van ham snijden en ham in droge koekenpan krokant uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Creme fraiche door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep opnieuw aan de kook brengen. Soep verdelen over vier kommen en ham erboven verkruimelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 190 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 13 g
Tags