Bloem­kool­soep

Met krokante hamreepjes.

(267)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Met krokante hamreepjes. 4 personen
3 267

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng in een ruime pan het water aan de kook met de bloemkool en aardappel. Verkruimel de bouillontabletten erboven en kook in ca. 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de vetrandjes van de ham en bak in een droge koekenpan krokant uit. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Stamp de bloemkool en aardappel fijn in de pan, of pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Breng de soep opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over de borden. Verkruimel de ham erboven.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolsoep

terug naar recept

Bloem­kool­soep

1
1
  • 1 aardappel
  • 1 bloemkool

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes.

2
2
  • 750 ml kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng in een ruime pan het water aan de kook met de bloemkool en aardappel. Verkruimel de bouillontabletten erboven en kook in ca. 15 min. gaar.

3
3
  • 4 plakken rauwe ham

Snijd ondertussen de vetrandjes van de ham en bak in een droge koekenpan krokant uit. Laat op keukenpapier uitlekken.

4
4

Stamp de bloemkool en de aardappel fijn in de pan, of pureer met een staafmixer.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • 125 ml crème fraîche

Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Breng de soep opnieuw aan de kook.

6
6

Verdeel de soep over de borden. Verkruimel de ham erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.