Broc­coli­soep met rau­we ham

Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

(395)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij. 4 personen
3 395

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  2. Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
  3. Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.

serveertip:

Serveer de soep met een bruine boterham met kaas.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.495 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisoep met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep met rau­we ham

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 2 kippenbouillon

Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes.

3
3

Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken.

4
4

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

5
5
  • 30 g boter
  • 30 g bloem

Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden.

6
6
  • 125 ml crème fraîche light

Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.

7
7
  • 100 g flinterdun gesneden rauwe ham
  • 3 el olijfolie

Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min.

8
8
  • 8 g basilicum

Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes.

9
9

Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.

serveertip:

Serveer de soep met een bruine boterham met kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.