Var­kens­rol­la­de met wijn-knof­look­jus

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadzak
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen. Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast. Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond. Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4. Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond. Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Varkensrollade met wijn-knoflookjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­rol­la­de met wijn-knof­look­jus

1
1
  • 500 g aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm

Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen.

2
2
  • 750 g varkensrollade

Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast.

3
3
  • 3 el rode wijn
  • ½ pot vleesfond
  • 185 g artisjokbodems

Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond.

4
4

Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4. Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond.

5
5

Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.