Var­kens­rol­la­de met spek, vij­gen en bal­sa­mi­co-uitjes

Lekker samen met je gasten aan het voorgerecht. De oven maakt het hoofdgerecht af.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker samen met je gasten aan het voorgerecht. De oven maakt het hoofdgerecht af. 6 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • vijzel
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de sjalotten in kwarten en halveer de vijgen. Doe in de braadslee. Meng de balsamicoazijn met de helft van de olie en suiker en breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel over de sjalotten en vijgen en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Ris de blaadjes van tijm en doe met de knoflook, het venkelzaad, de rest van de olie, peper en eventueel zout in de vijzel en vermaal tot een marinade.
  3. Verwijder het netje van de rollade en vouw het vlees in de lengte open. Snijd eventueel aan beide uiteinden iets in, zodat je een lange lap krijgt.
  4. Bestrijk het vlees met de helft van de marinade en beleg met 1/3 van de pancettaplakjes.
  5. Rol het vlees vanaf de lange zijde op. Houd de rollade vast en prik met de punt van een scherp mes rondom gaatjes van ½ cm diep in het vlees.
  6. Bestrijk rondom met de rest van de marinade en leg de rest van de plakjes pancetta bovenop (barderen).
  7. Neem de braadslee uit de oven, schep de vijgen om met de sjalotten en leg de rollade ertussen.
  8. Steek de thermometer in het midden van het vlees en bak ca. 45 min. of tot het vlees 62 °C is. Neem uit de oven en laat onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
  9. Snijd het vlees in plakken en serveer met de sjalotten en vijgen ernaast en het braadvocht eroverheen.

combinatietip:

Lekker met spruitjes, de appelcidersaus en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer lactosevrij. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Tip:

* Dit product is alleen tijdens de feestdagen verkrijgbaar.

bewaartip:

Je kunt de rollade tot en met barderen van het vlees tot 2 dagen van tevoren bereiden. Verpak in vershoudfolie en leg koel weg. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de rest van de stappen.

video

Bar­de­ren

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Varkensrollade met spek, vijgen en balsamico-uitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­rol­la­de met spek, vij­gen en bal­sa­mi­co-uitjes

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 400 g sjalotten
  • 6 verse vijgen

Snijd de sjalotten in kwarten en halveer de vijgen. Doe in de braadslee.

3
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el suiker

Meng de balsamicoazijn met de olie en suiker en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Sprenkel over de sjalotten en vijgen en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
  • 15 g tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el olijfolie

Ris de blaadjes van tijm en doe met de knoflook, het venkelzaad, de rest van de olie, peper en eventueel zout in de vijzel en vermaal tot een marinade.

Tip: Zorg dat het venkelzaad goed gekneusd is.

6
  • 1 varkensrollade

Verwijder het netje van de rollade en vouw het vlees in de lengte open. Snijd eventueel aan beide uiteinden iets in, zodat je een lange lap krijgt.

7
  • 100 g pancetta

Bestrijk het vlees met de helft van de marinade en beleg met 1/3 van de pancettaplakjes.

8

Rol het vlees vanaf de lange zijde op. Houd de rollade vast en prik met de punt van een scherp mes rondom gaatjes van ½ cm diep in het vlees.

9

Bestrijk rondom met de rest van de marinade en leg de rest van de plakjes pancetta bovenop (barderen).

10

Neem de braadslee uit de oven, schep de vijgen om met de sjalotten en leg de rollade ertussen.

11

Steek de thermometer in het midden van het vlees en bak ca. 45 min. of tot het vlees 62 °C is. Neem uit de oven en laat onder aluminiumfolie 15 min. rusten.

12

Snijd het vlees in plakken en serveer met de sjalotten en vijgen ernaast en het braadvocht eroverheen. Lekker!

combinatietip:

Lekker met spruitjes, de appelcidersaus en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer lactosevrij. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de rollade tot en met barderen van het vlees tot 2 dagen van tevoren bereiden. Verpak in vershoudfolie en leg koel weg. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de rest van de stappen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.