Ge­vul­de var­kens­rol­la­de uit de oven

Etentje? Verras je gasten met deze rollade die je zelf vult en inwrijft met een kruidenrub.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Etentje? Verras je gasten met deze rollade die je zelf vult en inwrijft met een kruidenrub. 6 personen
3 198

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn. Doe een scheut olijfolie in de pan, gevolgd door de ui en een mespunt peper en zout. Doe de deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat 10 min. bakken, of tot de ui zacht en glazig is maar niet bruin. Schep af en toe om.
  2. Hak de salieblaadjes grof en voeg ze samen met de pijnboompitten toe in de pan. Laat de deksel van de pan en bak ze goudbruin. Schep af en toe om. Voeg de rozijnen en een minuut later de wijn toe. Laat de wijn bijna helemaal verdampen. Roer vervolgens het broodkruim erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm, zodra de pan is afgekoeld de oven voor op 190 ºC.
  3. Knip het touw van de varkensrollade door en verwijder het. Snijd de rollade in en vul met het mengsel uit de pan. Duw de rollade dicht en zet het vast met touw. Leg de takjes rozemarijn in een braadslee en leg het vlees erbovenop.
  4. Doe de overige rozemarijn, venkelzaad, tijm (alleen de blaadjes), 2/3 van de knoflook, gescheurde laurierblaadje en olijfolie in een vijzel en maal ze fijn tot een rub. Wrijf het mengsel samen met een scheut olijfolie over het vlees. Bak de varkensrollade ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees knapperig vanbuiten en gaar vanbinnen is, en de vulling heet.
  5. Meng ondertussen alle glace-ingrediënten (appelsap, balsamicoazijn, de rest van de knoflook (geperst) en olijfolie) met een mespunt peper en zout in een kleine pan. Breng het mengsel aan de kook en laat tot een siroop inkoken. Giet de siroop 15 min. voor het einde van de baktijd over het vlees.
  6. Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees 15 min. rusten. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer.

variatietip:

Lekker met geroosterde groenten en geprakte cannellinibonen.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde varkensrollade uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de var­kens­rol­la­de uit de oven

1
1
  • 1 rode ui

Snipper de ui fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Doe een scheut olijfolie in de pan, gevolgd door de ui en een mespunt peper en zout.

3
3

Doe de deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat 10 min. bakken, of tot de ui zacht en glazig is maar niet bruin. Schep af en toe om.

4
4
  • 1 salie
  • ½ el pijnboompitten

Hak de salieblaadjes grof en voeg ze samen met de pijnboompitten toe in de pan. Laat de deksel van de pan en bak ze goudbruin. Schep af en toe om.

5
5
  • 1 el blanke rozijnen
  • 50 ml rode wijn

Voeg de rozijnen en een minuut later de wijn toe. Laat de wijn bijna helemaal verdampen.

6
6
  • 50 g broodkruim

Roer vervolgens het broodkruim erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm, zodra de pan is afgekoeld de oven voor op 190 ºC.

8
8
  • 750 g varkensrollade

Knip het touw van de varkensrollade door en verwijder het.

9
9

Snijd de rollade in en vul met het mengsel uit de pan.

10
10
  • 3 takjes rozemarijn

Duw de rollade dicht en zet het vast met touw. Leg de takjes rozemarijn in een braadslee en leg het vlees erbovenop.

11
11
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el venkelzaad
  • 8 g tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el olijfolie

Doe de overige rozemarijn, venkelzaad, tijm (alleen de blaadjes), knoflook, gescheurde laurieblaadje en olijfolie in een vijzel en maal ze fijn tot een rub.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

12
12
  • 2 el olijfolie

Wrijf het mengsel samen met een scheut olijfolie over het vlees.

13
13

Bak de varkensrollade ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees knapperig vanbuiten en gaar vanbinnen is, en de vulling heet.

14
14
  • 200 ml appelsap
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie

Meng ondertussen alle glace-ingrediënten (appelsap, balsamicoazijn, geperste knoflook en olijfolie) met een mespunt peper en zout in een kleine pan.

15
15

Breng het mengsel aan de kook en laat tot een siroop inkoken. Giet de siroop 15 min. voor het einde van de baktijd over het vlees.

16
16

Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees 15 min. rusten.

17
17

Snijd het vlees in dunne plakken en serveer.

variatietip:

Lekker met geroosterde groenten en geprakte cannellinibonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.