Var­kens­rol­la­de met knof­look­spi­na­zie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm
  • aluminiumfolie
  • bakpapier
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de braadslee of bakplaat met bakpapier. Meng in een diep bord 1 eetlepel olie, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Rol de rollade door de kerrie-olie. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Schep ze in de braadslee om met de rest van de olie. Leg de rollade ernaast. Leg de spinazieblokjes in één laag in de ingevette ovenschaal. Besprenkel met 4-5 eetlepels water en verdeel de knoflook erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de spinazie op de onderste richel van de oven en de rollade en aardappel erboven en bak alles in 40 minuten bruin en gaar. Verwijder de folie en roer de spinazie los met een vork, breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de spinazie en aardappel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.