Bruschet­ta ar­ti­sjok en olijf

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 10 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
  2. Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en leg ze in een schaaltje. Snijd de rest van de knoflook fijn. Voeg de rest van de olie, de fijngesneden knoflook, oregano en olijven toe aan de artisjokharten. Schep om en laat 5 min. marineren.
  3. Besmeer de bruschette met de tapenade en verdeel de artisjokharten erover. Serveer direct.

Tip:

Taggia-olijven zijn ook lekker als borrelhapje.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.