Car­p­ac­cio met ar­ti­sjok en ru­co­la

Carpaccio nieuwe stijl, met kruidige artisjokharten en zilte olijven.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Carpaccio nieuwe stijl, met kruidige artisjokharten en zilte olijven. 4 personen
2 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.
  2. Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio. Strooi de olijven erover.

variatietip:

Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.

variatietip:

Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Carpaccio met artisjok en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio met ar­ti­sjok en ru­co­la

1
1
  • 150 g gemarineerde artisjokharten
  • 40 g rucola
  • 2 schalen dungesneden carpaccio met pecorino en truffeldressing

Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.

2
2

Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio.

3
3
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven

Strooi de olijven erover.

variatietip:

Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.

variatietip:

Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.