Bruschet­te met pad­den­stoe­len­ta­pe­na­de

Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in sneetjes van 1.5 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met 1 el olie en bestrooi met het zeezout. Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.
  2. Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.
  3. Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.312 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met paddenstoelentapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met pad­den­stoe­len­ta­pe­na­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 tl zeezout
  • 1 ciabatta
  • 2 el olijfolie

Snijd de ciabatta in sneetjes van 1.5 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met 1 el olie en bestrooi met het zeezout.

3
3

Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalot fijn en snijd de knolfook fijn.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 2 min.

6
6
  • 400 g paddenstoelenmelange

Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

7
7
  • 1 tl zout
  • 1 el citroensap
  • 50 g zongerijpte Taggia-olijven

Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn.

8
8
  • 25 g bieslook

Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.

9
9
  • 3 el crème fraîche

Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.