Bruschet­ta Par­ma­ham, vij­gen­jam en ru­co­la

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 10 personen
3 113

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
  2. Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en verdeel ze over de bruschette. Schep op alle bruschette een lepeltje vijgenconfiture. Verdeel de rucola erover en serveer direct.

Tip:

Meng de rest van de rucola door een pastagerecht voor een knapperig en pittig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­ta Par­ma­ham, vij­gen­jam en ru­co­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta
  • 2 el olijfolie

Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie.

3
3
  • ½ teen knoflook

Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

4
4
  • 75 g Prosciutto di Parma

Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en verdeel ze over de bruschette.

5
5
  • 100 g vijgenconfiture
  • 20 g rucola

Schep op alle bruschette een lepeltje vijgenconfiture. Verdeel de rucola erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.