Bruschet­ta ge­gril­de cour­get­te en peco­ri­no

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 10 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf het brood in met een 1/2 teen knoflook en leg op een schaal.
  2. Doe ondertussen 3 el olie in een kom. Snijd de rest van de knoflook fijn en voeg toe aan de olie met de tijm, peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange dunne repen. Verhit de grillpan en gril de courgette in porties 2 min. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgetterepen in de knoflookolie en schep om.
  3. Verdeel de courgette over de bruschette. Schaaf de kaas erover en serveer direct.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.