To­maat en cour­get­te uit de oven

Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.
  2. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en 2 el olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2

Tomaat en courgette uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­maat en cour­get­te uit de oven

1
1
  • 1 courgette
  • 50 g Pecorino Romano

Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.

2
2
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 takjes takjes tijm
  • 2 el olie
  • 3 takjes takjes peterselie

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en de olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 romatomaten
  • ½ el olie

Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.