Ti­ra­mi­su

Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben.

(717)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Het toetje der Italiaanse toetjes: tiramisu. Eenvoudig zelf te maken, je moet alleen wat geduld hebben. 8 personen
3 717

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schaal (20 x 20 x 7)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
  2. Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 min. tot een lichtgele crème. Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone. Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
  3. Doop de lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 115 mg
Tags
Ook te zien in

Tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su

1
1
  • ½ pak lange vingers

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers.

2
2
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 ml marsala

Meng de koffie met marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.

3
3
  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker

Splits de eieren, doe de eidooiers in een kom en klop ze met suiker in een mixer in 5 min. tot een lichtgele crème.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 500 g mascarpone

Roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork.

5
5
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml slagroom

Klop de slagroom stijf met suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.

6
6

Schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.

7
7
  • ½ pak lange vingers

Doop de lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal.

8
8

Schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal.

9
9
  • 1 el cacaopoeder

Bestrooi de tiramisu met de cacao. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.